To nystartede ensembler

Sakset fra Moss Avis den 6.oktober 2014: Østfold har fått to nye vokalensembler. Østfold Vokalensemble er godt i gang, og fredag debuterer Faith Vocal Band.

Østfold Vokalensemble består av fire profesjonelle sangere: Lise Haavelsrud (sopran) og Asmund Kaldestad (tenor), begge bosatt i Halden, Camilla Marie Bjørk Andreassen (mezzosopran) fra Fredrikstad og Halvor Kjerkreit (bassbaryton), bosatt i Råde.

La det være sagt med en gang: Her var det vokalkunst på høyt nivå. En utrolig høyde og bredde, et samspill og en variasjon en skal lete lenge etter.

Men så har også ensemblet en ambisjon om å tilby konserter og opptredener av høy kvalitet med et variert program fra renessansen og frem til vår tid.

Ut til alle

– Vi har lyst til å presentere musikk som folk bør bli kjent med og gi dem tid til å puste og kople av, sier Halvor Kjerkreit, og tilføyer: – Vi vil ut til folket i hele fylket, både på de små og store stedene.

Søndag hadde de valgt seg Råde kapell og Borge kirke. Råde kapell er mest kjent som sted for begravelser og bisettelser. Men konserten med Østfold Vokalensemble viste at det også er utmerket som sted for intimkonserter.

Søndag kveld gjorde de fire sangerne stor lykke i Råde for de 22 tilhørerne. De startet med en hymne fra Island, fortsatte med en engelsk hymne fra det 17. århundre, før de dro til med en italiensk slager fra andre halvdel av det 16. århundre.

Variert

Første norske bidrag var folketonen «Høyr kor kyrkjeklokka lokkar» fra Skjeberg, den eneste fra Østfold i Norsk Salmebok (1984). Til denne bidro Halvor Kjerkreit også med spill på bratsj.

Som 16. og siste nummer sang alle fire «Nedi vester soli glader» med tekst av Anders Hovden og folketone fra Eid i Nordfjord. Arrangementet sto en av ensemblets egne, Camilla Marie Bjørk Andreassen, for. I en sum: 55 minutter med nydelig sang. Bare synd at ikke flere var oppmerksom på denne konserten.